Prisuddeling 2011

På billedet ses forfatter Henrik Nordbrandt, skuespiller Cecilie Stenspil
samt bestyrelsesformand for Brødrene Hartmanns Fond Peter-Ulrik Plesner

Forfatteren Henrik Nordbrandt modtog d. 11. april Brødrene Hartmanns Fonds Mindepris på 300.000 kr. Ved samme lejlighed fik skuespilleren Cecilie Stenspil fondens Diplompris på 150.000 kr.

Henrik Nordbrandt er en af vores betydeligste danske lyrikere. Han har tilbragt en stor del af sit voksne liv uden for Danmark, i Tyrkiet, Grækenland og Spanien, hvis landskaber, lys og mennesker har præget hans digtning afgørende. Som digter debuterede han i 1966 med samlingen Digte, og han har siden med regelmæssige mellemrum udgivet mere end 20 digtsamlinger, der for de flestes vedkommende er skrevet i Middelhavets lys. Foruden digtene har Henrik Nordbrandt udgivet en tyrkisk kogebog, krimier og den muntre børnebog ”Lille Duduk og store Godok”. Tildelingen af Mindeprisen er en markering af et betydningsfuldt og sammenhængende forfatterskab, der har beriget det danske sprog og været en stimulerende udfordring af tidens selvforståelse.

Cecilie Stenspil, der er uddannet ved Skuespillerskolen på Odense Teater, er et usædvanligt talent, der allerede har gjort sig stærkt gældende i forskellige genrer. Inden for de sidste par år har hun leveret suveræne præstationer som den seje Jasmina i Tv-serien ”Livvagterne”, den morsomme og velsyngende Eliza i ”My Fair Lady” og den naive landsbypige Bess i ”Breaking the Waves”, hvis blinde tro på kærligheden hun fremstiller med overbevisende intensitet. Tildelingen af Diplomprisen er en anerkendelse af de store løfter, hendes alsidige talent giver for hendes fremtid i dansk teater og film.